Faalangstreductie


Faalangst komt geregeld voor bij kinderen met een negatief zelfbeeld en vaak denken ze dat ze iets niet kunnen. Kinderen leggen de lat voor zichzelf te hoog en zijn bang hun omgeving teleur te stellen.

Sommige kinderen zouden zich het liefst verstoppen wanneer ze een spreekbeurt of presentatie moeten houden. Ook het maken van toetsen kan voor angst en spanning zorgen. Daarbij kunnen lichamelijke klachten gepaard gaan, zoals hoofdpijn, buikpijn, trillende of zwetende handen, etc.

 

trainingAngst is een natuurlijk gevoel en het beschermt ons in het dagelijkse leven. Maar angst kan ons ook belemmeren in onze ontwikkelingen. Wanneer angst een belemmering in het dagelijkse leven wordt, dan is het tijd om iets te ondernemen. Een faalangstreductietraining gaat over hoe je angsten kunt verminderen en je zelfvertrouwen kunt vergroten.  Bij Bloom leren kinderen hoe ze zich veilig kunnen voelen in de omgeving en hoe gedachten positief beïnvloedt kunnen worden.

 

Tijdens de training leer je via oefeningen en rollenspellen negatieve gedachten om te zetten naar positieve gedachten. Daarnaast leer je om te gaan met je angst, je zelfvertrouwen te vergroten en op een positieve manier naar jezelf te kijken. Oefening baart kunst! Een andere manier van denken, nieuwe dingen uitproberen worden een uitdaging. Er wordt muziek, beweging en rollenspellen in deze training verwerkt.

 

De training

–          Ouderbijeenkomst (informatie over de training en tips hoe je als ouder een kind met faalangst kunt begeleiden)

–          Groepsbijeenkomsten (12 bijeenkomsten van ongeveer 1.5 uur)

–          Individuele begeleiding kan ook in overleg

 

Neem contact op